Zeytin Yağı Analizleri

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 

Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi

(MUGAM)

Yağ Analizleri
       
Analiz Kodu Analiz Adı Ürün
Grubu
Analiz Metodu
YAG -M01                                        Sabit Yağ Eldesi Tüm bitkiler ve yağlı tohumlar Soxhlet Eksraksiyonu
YAG -M02 Esansiyel Yağ Bileşenleri Tüm yağlarda (% bağıl miktarları) GC/MS,
In House Method 
YAG -M03 Yağ Asitleri Kompozisyonu Tüm yağlarda (% bağıl miktarları) GC/MS,
In House Method 
YAG -M04 Peroksit Değer Tayini Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar TS EN ISO 3960
YAG -M05 Özgül Absorbans Değeri Tayini Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar COI/T.20
YAG -M06 Asit Değeri Tayini Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar TS 1605 EN ISO 660
YAG -M07 Sabunlaşma Sayısı  Tayini Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar AOCS CD-3D-25
YAG –M08                                        İyot Sayısı Tayini Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar TS EN ISO 3961
YAG –M09                                       Kırılma İndisi Tayini Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar TS 4960 EN ISO 6320
YAG –M10                                        Tokoferol Analizi (Vitamin E) Bitkisel Yağlar In House Method
YAG –M11 Uçucu Yağ Eldesi ve Miktarının Hesaplanması Aromatik Bitkiler Hidrodestilasyon yöntemi  (Clavenger aparatıyla)
       
1. Ücretlere % 18 KDV dahildir.
2. Analiz ücretleri Kurum Döner Sermaye banka hesabına yatırılacaktır.
3. Örnekler ödemenin yapılması ve dekontun ibrazı ile analiz kabul edilecektir.
4. Analiz süresi maksimum beş iş günüdür.
5. Numune miktarları analize göre değişkenlik göstermekte olup bu konuda mutlaka laboratuvarla irtibata geçilmelidir.
6. Numune sayısına bağlı olmaksızın sektörle ilgili tüm Birlikler, Üretici Kooperatifleri, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birlik üyeleri, tüm Odalar ve Borsalara % 10 islonto uygulanır. 

 

Yukarı Çık